Ruhsal Sıkıntı, Depresyon ve İntihar Konularını İşleyen En İyi 10 Anime!

Ruhsal Sıkıntı, Depresyon ve İntihar gibi temaları içinde barındıran anime önerileri arıyorsanız işte buraya gelin. Sizlere en iyi 10 depresif anime önerisini hazırladım! Geçelim anime önerilerimize.

Temmuz 12, 2024 - 07:02
 0  787

1. Welcome To The N.H.K.

Welcome To The N.H.K.

Welcome to the N.H.K., yazarının Hikikomori (toplumdan izole yaşayan bireyler) olarak yaşadığı tecrübeleri ve depresyonla mücadelesini anlatan gerçek bir hikayedir. Anime, üniversiteyi bırakan ve evden çıkmakta zorlanan Tatsuhiro Sato'nun hayatını gözler önüne serer. Tatsuhiro'nun içine kapanık davranışlarından endişe duyan arkadaşı Misaki, onun derin köklü güvensizliklerini aşmasına yardımcı olmaya çalışır, böylece Tatsuhiro mutsuz hayatını geride bırakıp kendi gözleriyle dünyanın güzelliklerini deneyimleyerek hayatın tadını çıkarabilir.

2. Orange

Orange

Orange, depresyonun ana karakterler üzerindeki büyük duygusal ve zihinsel etkisini vurgulayarak ruh sağlığı farkındalığını benzersiz bir şekilde artırır. Hikaye, gelecekteki kendisinden yeni transfer öğrenci Kakeru Naruse'nin yakında öleceğini söyleyen bir mektup alan Naho Takamiya'yı konu alır. İlk başta mektuba şüpheyle yaklaşan Naho, mektupta anlatılan olayları yaşamaya başladıkça mektubun gerçek olduğunu anlar. Mektubu rehber olarak kullanarak, Naho geleceğin gidişatını değiştirmeye ve Kakeru'nun hayatını kurtarmaya yemin eder.

3. A Silent Voice

A Silent Voice

A Silent Voice, zorbalık ve bunun insanlar üzerindeki etkilerini konu alan, eleştirmenlerce beğenilen romantik bir anime filmidir. Film, işitme engelli sınıf arkadaşı Shouko Nishimiya'ya zorbalık yapan ortaokul öğrencisi Shoya Ishida'nın hikayesini anlatır. Shoya, Shouko'ya zorbalık yapan tek kişi olmasa da, zorbalık yapmasını teşvik eden kişiler tarafından dışlanır. Shoya, lise yıllarına girerken suçluluk ve umutsuzluk duygularıyla mücadele etmeye devam eder ve geçmişteki hatalarını telafi etmeye çalışır.

4. Death Parade

Death Parade

Psikolojik gerilim Death Parade, insanların doğuştan iyi mi yoksa kötü mü olduğunu ve ölümden sonraki eylemlerinin kaderlerini nasıl belirleyebileceğini sorgulayarak başlar. Hikaye, ölen insanların Quindecim adındaki bara götürüldüğü öteki dünyada geçer. Barmen ve arabulucu Decim, müşterilerini bir dizi oyuna davet eder ve ruhlarını nasıl oynadıklarına göre yargılar. Müşteriler, hayatları için oynadıklarının farkında değildir ve hayatta kalabilmek için gerçek benliklerini ortaya koymak zorundadır.

5. Colorful

Colorful

Colorful, gençlerin intihar ve zihinsel çöküntülere yol açan günümüz sorunlarını gözler önüne seren düşündürücü bir filmdir. Film, intihar girişiminde bulunan 14 yaşındaki Makoto'nun bedeninde uyanan bir ruhun hikayesini anlatır. Geçmiş hayatına dair hiçbir anısı olmayan ruh, Makoto'nun neden intihar ettiğini bulup altı ay içinde günahlarını bağışlatabilirse ikinci bir şans elde edecektir. Colorful, dünyada yerini bulmanın önemini anlatan güzel ve duygusal bir filmdir.

6. March Comes In Like A Lion

March Comes In Like A Lion

March Comes In Like A Lion, yalnızlık, depresyon ve ailenin önemi gibi temaları keşfeden içe dönük bir animedir. Seri, 17 yaşında başarılı bir shogi oyuncusu olan ancak yalnızlık ve akran baskısıyla başa çıkmakta zorlanan Rei Kiriyama'nın hikayesini anlatır. Yalnız, içe dönük ve dünyaya karşı ilgisiz olan Rei, sonunda Kawamoto kardeşler ile tanışır ve onlar sayesinde başkalarına nasıl değer vereceğini öğrenir. March Comes In Like A Lion, ruh sağlığı konusunu daha parlak bir perspektiften sunar.

7. Your Lie In April

Your Lie In April

Your Lie in April, kayıp, aşk ve müzik hakkında eleştirmenlerce beğenilen bir lise romantizm anime serisidir. Anime, annesinin ölümünden sonra depresyona giren ve sahneye çıkmayan genç piyano dâhisi Kōsei Arima'nın hikayesini anlatır. Monokrom hayatı, eksantrik kemancı Kaori Miyazono ile tanıştığı gün alt üst olur ve Arima'yı kendisinin eşlikçisi olarak tekrar sahneye çıkarır. Müzik aracılığıyla anime, yas sürecini ve bireyin zihinsel dayanıklılığı üzerindeki etkisini anlamlı bir şekilde ele alır.

8. Neon Genesis Evangelion

Neon Genesis Evangelion

Neon Genesis Evangelion, yapılmış en çok eleştirilen mecha animelerinden biridir. Seri, distopik bir ortamda geçen psikolojik bir dramanın ana karakterin gözünden mükemmel bir şekilde yansıtılmasıdır. Shinji Ikari, gönülsüz bir genç olarak küçük bir pilot ekibine katılır ve zihinsel engellerle boğuşur. Soğuk ve otoriter babasının komutası altında, Tokyo-3'ü istila eden melek tehdidini geri püskürtmek için "Evangelions" adı verilen devasa insansı biyo-makineleri kullanmak zorundadır.

9. Fruits Basket

Fruits Basket

Fruits Basket, romantik doğaüstü bir anime olarak görülse de, OKB ve PTSD gibi çeşitli ruh sağlığı sorunlarını ele alır. Seri, ruhsal rahatsızlıkların daha az tabu olmasını ve toplumun bu konulara yargılayıcı değil, şefkatle yaklaşmasını savunur. Tohru Honda adlı yetim kızın Sohma ailesi'nin evine taşınmasıyla başlar. Kısa süre sonra, çeşitli zodyak hayvanlarına dönüşebilen ve karanlık geçmişleri olan insanlarla karşılaşır.

10. Wonder Egg Priority

Wonder Egg Priority

Wonder Egg Priority, CloverWorks tarafından yapılan ve yas ve kayıp gibi olgun temaları ele alan orijinal bir animedir. 12 bölümlük seri, gizemli bir canlı yumurtayı kırdıktan sonra alternatif bir dünyaya taşınan genç kız Ai Ohto'yu merkezine alır. Melankolik Ai ve diğer üç kız, travmanın fiziksel tezahürleriyle savaşırken aynı kaderden kaçınmaya çalışır ve bu süreçte ölen arkadaşını geri getirebileceğini umar.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

Sonsuzluk Kaşifi İçerik yazmayı seven birisi.